mera bak!!
Igår bakade jag nu igen!!
Fast den här gången va det inte till dopet utan till oss ;)
Jag har varit så otroligt sugen på cheescake med citron galatin.
Så nu har jag gjort en ;)
Resept:
form: 15 st digestivekex
125 g smält smör
Fyllning: 400g philadelphia
2 ägg
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
Gör såhär:
Fast den här gången va det inte till dopet utan till oss ;)
Jag har varit så otroligt sugen på cheescake med citron galatin.
Så nu har jag gjort en ;)
Resept:
form: 15 st digestivekex
125 g smält smör
Fyllning: 400g philadelphia
2 ägg
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 200°C.
- Mixa kex och smör i en matberedare. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i 8–10 minuter.
- Fyllning: Rör osten mjuk. Vispa ägg och socker fluffigt. Rör ihop ost och äggblandning med vaniljsockret. Häll detta i formen och grädda ca 15 minuter. Kakan ska fortfarande vara lite dallrig när du tar ut den. Låt den svalna, ställ i kylen.
Gelatin:
2 st gelatin blad (låt svälla i vatten) eller gelatinpulver (läs på baksidan)
Koka upp valfri smak.
kan vara bär citroner osv. sila de du kokat upp.
lägg sedan i gelatin bleden och låt dom smälta.
Häll på kakan och sätt in den i kylskåpet.
Låt stå ca 2 timmar innan servering.
Jag hade tyvär inga citroner så jag kokade upp lite saft.
(därför det ljusa galatinet)
Resultat:
Den blev super god :)
Puss!
Kommentarer
Trackback